post Poate sunt eu prea pretentios: Cate zone A poate avea un stadion?

June 21st, 2010

Insemnare despre: muzica — clickio @ 9:25 am

Vineri seara a fost concertul Aerosmith la Bucuresti, in Zone Arena (panolink), in acelasi loc unde a fost si concertul Bob Dylan cu ceva timp in urma. Aerosmith, mai exact “tata lu’ Liv Taylor si compania”, au cantat bine, au incalzit cateva mii de oameni (sub 10.000 desi numarul lor a tot crescut pe masura ce a trecut timpul, ajungand 15000, 20.000, 25.000 si chiar 30.000 in functie de jurnalist si publicatie), si s-a cantat in cor pe multe din hiturile pe care le-au cantat rockerii de pe scena.

S-a intamplat insa si ceva ciudat: daca in mod traditional zona A a locului de concert este prima zona, cea mai apropiata de scena, iar zona B, a doua, de data asta au fost trei: golden circle, zona A, si zona B, care devenise deja un fel de zona C, ca si cum aici si-ar fi luat bilete doar din obligatie sau fara chef. In mod traditional, zona B are, dupa propria-mi estimare, in jur de 60-75% din suprafata unui stadion, insa il astept si pe Florin Itu sa-mi spuna pdv-ul lui de insider. Vineri, in Zone Arena, o treime din spatiul destinat concertului era “zona B”, un fel de “zona C” cu eticheta gresit pusa, iar 2 treimi se impartea intre Golden Circle si Zona A.

Eu nu vreau sa infierez pe nimeni, doar sa starnesc o dezbatere pe tema asta, pentru ca, ipotetic, daca as avea dreptate, cineva si-a batut joc de noi, cei care ne-am luat bilet in zona B. Macar sa aflam cine si de ce. Altfel, daca nu am dreptate, vreau sa inteleg de ce.

Asadar, cate zone A poate avea un stadion? Cate zone B si cat de B poate fi zona B din capatul holului?

Florin Itu imi raspunde pe Facebook:

“desigur ca e corect daca a fost anuntat inainte si ai avut acces la aceasta informatie cand ti-ai cumparat biletul. acum depinde de fiecare promoter cum isi gestioneaza zonele si dimensiunea lor. de exemplu, acum cativa ani la concertul Deep Purple de pe Cotroceni tot terenul era zona A, iar zona B era un fel de tarc de vreo 20x20m intr-un colt al terenului”

Asadar, atentie mare la schita cu delimitarea zonelor in spatiul destinat concertului. Iar daca apar probleme, nu va cumparati biletul pana nu o consultati si pana nu va convingeti ca v-ati luat bilet chiar acolo unde vreti sa stati.

5 Comments »

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionut Oprea, Diana Irimia. Diana Irimia said: subscriu! RT @clickio: De vis la concertul Aerosmith de vineri, pacat cu zonele A si B din care n-am mai inteles nimic: http://bit.ly/bSSTXC [...]

  Pingback by Tweets that mention Poate sunt eu prea pretentios: Cate zone A poate avea un stadion? | Ionut Oprea -- Topsy.com — June 21, 2010 @ 11:43 am

 2. Io am fost la AC/DC si acolo tot ce era in jurul scenei se numea Golden Circle, apoi urmau zonele A, B,… in functie de cate de departe erau fata de scena. VIP era pe scaune, undeva unde nu deranja zgomotul :)
  Cred ca fiecare noteaza zonele asa cum i se pare mai smechereste. Problema este daca nu te informeaza corect cand cumperi biletul.

  Dar la concertele aste cred ca experienta este ceea ce conteaza. Organizarea nu are cum sa iasa bine la noi :)

  Comment by AlexSm1th — June 21, 2010 @ 5:31 pm

 3. Apropo de ce scrie Florin Itu, eu ma gandesc serios sa-mi cer banii inapoi la Ciuc Fest. Cand am luat bilete la categoria B pt Faithless si Pink Martini stiam ca vor fi pe Iolanda Balas. Am rationat asa: stadion mic, iarba pe jos, acustica buna. Acum Ciuc Fest va fi la Zona Arena si eu sunt la… B [cacofonie sonora voita ;) ]. Da, acel B de care scrii si de care am comentat impreuna la Aerosmith. M-am zgaraiat pe ochi cand am auzit de schimbare.

  Comment by Ovidiu Draghia — June 28, 2010 @ 1:50 pm

 4. Poate emagic n-or sa fie atat de zgarciti cu zona B:) Si poate te poti razgandi si schimba zona, ar fi normal daca tot au schimbat si ei stadionul.Mmm?

  Comment by clickio — June 28, 2010 @ 2:47 pm

 5. Si eu am luat teapa o data la un concert nu m-am uitat pe harta cu repartizarea zonelor si am avut surpriza neplacuta sa ajung intr-un colt de unde nu se vedea si nu se auzea nimic, singurul “avantaj” a fost ca eram inghesuit.

  Comment by Noni — July 3, 2010 @ 3:21 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu