post Gala BCR Sperante, un spectacol extraordinar

November 16th, 2010

Insemnare despre: internet — clickio @ 12:24 pm

Este al doilea an in care derulam o campanie pe bloguri pentru programul de implicare sociala BCR Sperante. Anul trecut 11 bloggeri au adoptat virtual o speranta, un copil cu talent muzical, dar cu o situatie materiala care nu-i permite sa si-l cultive. Fiecare dintre ei l-a sustinut cum a stiut mai bine, atragand si expunere pentru povestea si potentialul fiecarui copil, si contribuind si direct la strangerea de fonduri pentru aceasta cauza.

BCR impreuna cu partenerii sai in proiect Salvati Copiii, Romani-Criss, TVR si Radio Romania a continuat si in 2010 acest proiect de implicare sociala, si in 2010 a descoperit alti 10 copii, adevarati virtuozi ai vocii si ai unor instrumente diverse, de la corn la pian la nai, pe care i-a prezentat aseara, in cadrul unui concert extraordinar organizat la Sala Radio.

Impreuna cu majoritatea bloggerilor implicati in campania de anul asta, am urmarit aseara aproape cu gura cascata un mix de ingrediente care au compus impreuna cel mai mare spectacol muzical pe care l-am vazut anul asta in Romania: copii de varste foarte frageda (9-17 ani), care canta cu talentul, naturaletea si puterea unor artisti maturi, cantareti care-i sustin si care se bucura ca niste copii de noua generatie pe care si-o cresc in felul asta, precum si orchestra si acustica Salii Radio din General Berthelot, si nu in ultimul rand atmosfera evenimentului.

Personal, am trecut din mirare in mirare si din experienta in experienta, ascultandu-i pe fiecare din cei 10 copii selectati anul asta in cadrul programului BCR Sperante. Anton Gavrila a incantat publicul cu un concert de pian care mi-a adus aminte de Legenda lui 1900 si Jelly Roll Morton. Andrei Iordachioaiei a scos pe neasteptate neamelodie si muzicalitate dintr-un simplu corn. Stefan Atargovitoaei, desi in duet cu Vlad Mirita, l-a concurat pe  acesta la voce. Diana Petcu a uimit prin modul in care isi stapaneste vocea la doar 12 ani. La fel si Johnny Moise Badulescu, la 12 ani, care a parut ca poate face fata oricarei inflexiuni de voce si ar putea deveni un star in R&B, Malina Ciobanu prin piesele interpretate a facut acrobatii cu arcusul pe vioara, Mariana Preda ne-a facut pielea de gaina reamintindu-ne cum poate suna un nai. Cele trei fete care au decis sa se specializeze pe muzica populara ne-au aratat ca traditia mai are o sansa, o speranta, ba chiar trei: Mihaela Ceana, Adriana Sofica si Georgiana Pandele.

Majoritatea acestor copii, daca nu chiar toti, au fost deja premiati, in concursuri nationale si chiar si internationale, si abia astept sa avem niste fragmente video de la concert pentru a va starni si voua aceeasi mirare. Probabil senzatia de piele de gaina e greu de reprodus in afara unei sali cu acustica Salii Radio, insa puteti incerca:)

Cred ca e una din putinele campanii sociale din Romania care promoveaza valoarea, nu doar componenta sociala, si cred ca, de la an la an, BCR Sperante va deveni o platforma de lansare pentru noile talente din industria muzicala romaneasca. Sper sa-i putem pastra in tara pentru a ne bucura de ei sau sa ii avem ca excelenti ambasadori pentru Romania. Bravo BCR!

A, si bloggerii care au participat in ambii ani la aceasta campanie au avut ocazia sa-i revada si pe copiii pe care i-au sustinut in 2009, desi unii dintre ei se intalnesc des cu acestia si-i urmaresc indeaproape. La gala din 2010 au fost prezenti 7 dintre ei, iar Ionut Ciubotariu sustinut anul trecut de Marius Pahomi/pahomi.ro, si Emanuel Kalo, sustinut de Cetin Ametcea/arhiblog.ro, au dat fiecare un mic concert. Eu as fi vrut sa-l aud putin mai mult pe Emanuel, mi se pare simpatissim.
PS: Pentru ca m-a intrebat cineva, conturile in care puteti face donatii pentru a sustine acest proiect sunt:

Cont in lei: RO18RNCB0071011434790048
Cont in euro: RO51RNCB0071011434790036

Cele doua conturi sunt ale organizatiei Salvați Copiii România, care investeste fondurile astfel acumulate in dezvoltarea acestor copii.

PS: Dupa o buna traditie in lumea blogurilor, dau si un binemeritat link catre cei care au mai scris despre asta: Andrei Cismaru, Culmea, Vlad Petreanu, Ada, Ioana Andreea Nitica, Arhi si altii (dati-mi de veste!)

5 Comments »

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionut Oprea, Ionut Oprea and Stefan Murgeanu, Enea Mirabela. Enea Mirabela said: RT @stmurgeanu: Gala BCR Sperante, un spectacol extraordinar http://t.co/qoyaZFa via @clickio [...]

  Pingback by Tweets that mention Gala BCR Sperante, un spectacol extraordinar | Ionut Oprea -- Topsy.com — November 16, 2010 @ 12:58 pm

 2. şi eu am scris: http://culmea.weblog.ro/2010/11/16/gala-bcr-sperante/

  Comment by culmea — November 16, 2010 @ 3:53 pm

 3. Salut,
  Da, stiu ca ai scris, esti deja in lista de mai sus:)
  Merci,
  I.

  Comment by clickio — November 16, 2010 @ 3:58 pm

 4. mersi şi eu!

  Comment by culmea — November 16, 2010 @ 4:19 pm

 5. [...] al doilea spectacol de descoperit talente la care particip, dupa cele doua editii ale actiunii BCR Sperante, despre care ati tot auzit pe [...]

  Pingback by Ambele Romanii au talent in final(a) | Ionut Oprea — April 26, 2011 @ 8:44 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu