post Un blogger pasionat vs un jurnalist care scrie din obligatie(TROOON!:)

December 20th, 2010

Insemnare despre: blogging,internet — clickio @ 9:21 am

Am fost in weekendul asta sa vad TRON:Legacy, “cel mai asteptat film al anului”, la Samsung IMAX, pentru ca n-am putut ajunge la avanpremiera de joi. Au ajuns insa, printre multi alti invitati, un blogger, in persoana lui Vlad Petreanu, si o jurnalista de la Hotnews, in persoana Iuliei Blaga, ocazie cu care am primit o noua minge la fileu despre modul in care poti implica bloggerii in campanii pentru a face ceea ce jurnalistii nu reusesc tot timpul: sa-si puna in valoare pasiunea, entuziasmul si sa influenteze.

Articolul rezultat pe Hotnews (Cronica de film: “TRON: Mostenirea” – o bomba goala) e un caz aproape clasic de jurnalist caruia nu i-a placut subiectul. Sub scutul unei “cronici de film”, doamna jurnalist aproape ca ne jigneste pe noi cei care am avut impulsul, probabil, primitiv, de a ne placea filmul, printr-o cronica scrisa cu un maxim dezinteres despre un film pe care ‘cronicarul’ nu l-a inteles si nu i-a placut.

Ma opresc aici, pentru ca au amendat-o suficient comentatorii Hotnews:

“Nu este vorba neaparat despre “acest” gen. Ci despre faptul ca, si din nou, fac paralela de mai sus, un critic de muzica de opera nu are ce cauta sa comenteze Rammstein, pentru ca este paralel cu fenomenul.

La fel Iulia Blaga nu intelege majoritatea filmelor la care face recenzie aici, nu ii plac, pur si simplu nu are nimic in comun cu ele, exceptand faptul ca si ea, ca si altii, se holbeaza la o panza pe care este proiectat “ceva”. Dar aici se opreste tot ce ar putea fi comun intre ea si filmele mainstream/cult.”

Daca vreti insa un review entuziast, scris de un blogger (ok, e si jurnalist si producator de televiziune, insa in momentul de fata vorbim despre el ca blogger, da?) va recomand mini-recenzia lui Vlad Petreanu.

7 Comments »

 1. Pai D-nei Iulia Blaga i-a placut Avatar. Asa ca… :) De’, este critic de film, nu poate sa arunce la gunoi din cand in cand cate un film pentru senzatie.

  TRON e un film bine realizat. Jeff Bridges e intr-adevar un actor deosebit. Tot imi vine in minte o afirmatie a unui regizor roman, care spunea ca Jeff ar merita oscarul si numai pentru felul in care trece strada.

  Comment by Cristian Pascu — December 20, 2010 @ 1:54 pm

 2. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionut Oprea. Ionut Oprea said: Un blogger pasionat vs un jurnalist care scrie din obligatie(TROOON!:) http://bit.ly/h4f93x [...]

  Pingback by Tweets that mention Un blogger pasionat vs un jurnalist care scrie din obligatie(TROOON!:) | Ionut Oprea -- Topsy.com — December 21, 2010 @ 12:18 am

 3. [...] Ionuț vorbește despre una dintre dilemele mass mediei moderne, așa cum tinde ea să evolueze. Și anume, cum poate înlocui un ziarist blazat și obligat prin contract, să scrie despre un anumit subiect cu un blogger pasionat. [...]

  Pingback by Și dacă nici bloggerul nu (mai) este credibil? « waven.ro — December 21, 2010 @ 11:25 pm

 4. Din punctul meu de vedere amandoua exemplele pe care le-ai dat nu ma ajut deloc sa ma decid sa ma duc sau nu sa vad filmul…sunt mult prea subiective. Fiecare si-a dat cu parerea, and that’s all (ceea ce nu prea ajuta cititorii cu absolut nimic).

  Cred ca asta este o problema generala care nu are legatura cu vechiul conflict jurnalisti vs bloggeri. Nu prea exista oameni care sa scrie cronici in adevaratul sens al cuvantului.

  Cred ca din acest motiv prefer sa citesc cronici precum cea de mai jos:
  http://movies.nytimes.com/2010/12/17/movies/17tron.html?pagewanted=2

  Comment by Horia — December 22, 2010 @ 10:49 pm

 5. Ionut, multumesc. Sa stii ca eu m-am dus la TRON pe banii mei, nu cu invitatie.

  Comment by Someone — December 27, 2010 @ 6:32 pm

 6. Intotdeauna pasiunea va invinge cand e pusa contra obligatie (si multe ori si incompetenta ..) …

  Comment by curs valutar — January 8, 2011 @ 3:57 am

 7. Fiecare cu părerea lui…

  Comment by Copilu — January 15, 2011 @ 11:27 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu