post Scrie pe cer cu Orange, augmented reality si Senior Interactive

January 27th, 2011

Insemnare despre: internet — clickio @ 1:46 pm

Am tot asteptat un super-proiect online/digital/interactive ca sa pot inaugura 2011 aici pe blog. N-am vrut sa va povestesc despre studiul de audienta pe bloguri sau despre facebrands.ro, pentru ca ma astept ca voi cei care ma cititi aici sa stiti despre ele.

Insa azi am descoperit proiectul www.scriepecer.ro, creat de Senior Interactive pentru Orange. Va invit sa-l descoperiti si voi, eu am scris www.clickio.ro ‘clickio says hi’ pe Bd Unirii :P (later edit: se pare ca termenii de folosire a serviciului nu te lasa sa pui adrese web care promoveaza ceva, asa ca am schimbat mesajul)

Bonus: www.bestadsontv.com a clasat intre primele sase cele mai bune proiecte interactive din lume “scrie pe cer”, o campanie realizata de Orange Romania in colaborare cu Senior Interactive.

Comunicatul mai jos:

Best Interactive of the Week vine de la Orange Romania si Senior Interactive

Saptamana aceasta, www.bestadsontv.com a clasat intre primele sase cele mai bune proiecte interactive din lume “scrie pe cer”, o campanie realizata de Orange Romania in colaborare cu Senior Interactive.

Proiectul “scrie pe cer” este un serviciu inovator de messaging care foloseste o tehnologie de ultima generatie: augmented reality. Utilizatorii din orice retea de telefonie mobila il pot accesa, intrand pe www.scriepecer.ro .

Din momentul in care intri pe site urmezi cativa pasi simpli: alegi un loc pe harta, scrii un mesaj, il adresezi cuiva si serviciul iti posteaza mesajul pe cer, in locul indicat de tine, oriunde in lume. Pentru a-l vedea, ai nevoie doar de un smartphone compatibil (iPhone sau Android) si de aplicatia Layar – browser-ul de Augmented Reality.

Proiectul “scrie pe cer” a fost lansat in ajun de sarbatori pentru ca oricine sa poata posta urari inedite direct pe cer, surprinzandu-i pe cei dragi. Mii de oameni au scris atunci familiei si prietenilor tot felul de mesaje. Cerul de deasupra Romaniei s-a acoperit cu fraze si cuvinte in spiritul sarbatorilor. Insa nu doar pe teritoriul Romaniei s-au putut vedea mesaje pe cer, ci si in Europa, chiar si in America de Nord sau Australia.

“Proiectul “scrie pe cer” a fost o provocare pentru noi. Augmented Reality si geolocalizarea sunt tehnologii noi, tehnologii ale viitorului, fascinante, care abia au inceput sa fie explorate. Orange este un brand inovator, in continua schimbare, care se adapteaza usor tendintelor tehnologice si comunica in pas cu acestea. Tocmai de aceea, cand ne-a venit ideea mesajelor 3D pe cer, am stiut ca ea este Orange.” Mihai Tataru, General Manager Senior Interactive

“Cel mai incurajator a fost felul in care a fost primit proiectul de catre utilizatori. Am pus anuntul pe Facebook chiar in Ajun si in cateva zile au aparut sute de mesaje. E un argument foarte relevant pentru cat de deschisi sunt consumatorii la genul acesta de proiecte si ca atare pentru nivelul asteptarilor si curiozitatii lor in privinta noilor tehnologii”, declara Flavia Cozma, Online Communication Specialist in cadrul Orange Romania.

Echipa Orange care s-a ocupat de acest proiect este formata din: Flavia Cozma – Online Communication Specialist, Mirela Bosoi – Communication Manager si a beneficiat de suportul lui Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer al Orange Romania.
Din partea Senior Interactive, s-au implicat in realizarea, implementarea si comunicarea acestui proiect: Adrian Hincu – Account Director, Patricia Arbanas – Senior Account Manager, Ana Gheorghe – Senior Account Executive, Corin Chiriac – Senior Strategic Planner, Virgiliu Andone – Creative Director, Andreea Dragomir – Senior Copywriter, Marius Matei – Copywriter, Andrei Orcula, Octavian Giosanu – Art Directors, Daniel Pisica – Designer, Alexandru Vaduva – Team Leader Development, Stefan Zibilianu – Web Developer, Razvan Albu – Senior Project Manager, Teo Onicel – Team Leader Action Script.

Despre Senior Interactive
Senior Interactive este unul dintre liderii pietei locale de comunicare interactiva, agentie independenta cu un volum de afaceri constant peste pragul de 1.0 mil EUR per an. La 7 ani de la infiintare, Senior Interactive are una dintre cele mai mari echipe dedicate interactive-ului din piata din Romania – peste 42 de angajati in 5 departamente operationale.
Principalele servicii oferite sunt concept si strategie de comunicare interactiva, media planning, servicii de casa de productie digitala (web design si development digital – online, mobile, touch screens, mecanisme de promotie si integrare de sisteme) si consultanta de eBusiness.
Printre clientii mari ai agentiei se numara A&D Pharma, Abbot Pharmaceuticals Romania, British American Tobacco, Friesland Romania, GlaxoSmithKline Romania, Noriel Toys, Orange Romania, PriceWaterHouseCoopers Romania, Renault Technologie Roumanie, Unilever South Central Europe, Wrigley Balkan East.

Despre Orange Romania S.A.
Orange este lider de piaţă în România cu 10.398.884 de clienţi şi venituri de 246 milioane de euro în trimestrul al treilea al anului 2010. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 203.4 de milioane de clienţi pe cinci continente.
Orange oferă o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii clienţilor săi, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii integrate de voce şi date fixe şi mobile.
Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro.

5 Comments »

 1. Nu stiu cum nu ai descoperit Indexa pe Layar, care e chiar prima aplicatie locala de AR

  Comment by Dan — January 27, 2011 @ 6:58 pm

 2. Salut, Dane, stiu de Indexa, nu stiam ca ati lansat-o, am sa o incerc in weekend. Ar merita promovata pe niste bloguri de specialitate :P

  Comment by clickio — January 28, 2011 @ 1:32 pm

 3. Pacata ca nu merge pe chrome :\

  Comment by nihasa — January 30, 2011 @ 9:25 am

 4. Foarte tare proiectul … Nu pricep la ce foloseste mai exact … dar anyway.

  Comment by BogdanU — February 2, 2011 @ 11:20 pm

 5. La multi ani!

  Comment by sorin — December 30, 2011 @ 8:11 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu