post BrandUp, un experiment reusit

February 7th, 2011

Insemnare despre: internet — clickio @ 9:18 am

Imi plac agentiile care experimenteaza pe propria piele cu canalele pe care vor sa le foloseasca. Un foarte bun exemplu este Friends Advertising, care a inceput prin a-si crea un blog, FishingtonPost, model preluat apoi si de alte agentii (da, stiu ca n-au fost primii neaparat, nu asta conteaza, au fost primii care au avut si au in continuare un efort sustinut in directia asta).

Ei bine, la sfarsitul saptamanii trecute, spiridusii de la Friends au lansat BrandUp, o aplicatie de Facebook special creata pentru cei care cocheteaza in grade variate cu publicitatea, si care iti permitea sa iti creezi un ‘brand’ personal, un logo mai exact, o identitate vizuala de baza, pornind de la numele tau si adaugand elemente vizuale standardizate.

Aplicatia a fost un succes instantaneu peste weekend, dupa cum imi povesteste spiridusul responsabil cu asta, Adrian Sandu:

Aplicatia Brand Up a fost lansata vineri. De atunci, am avut peste 4000 de vizitatori ai aplicatiei dintre care 2600 si-au postat simbolurile grafice pe Facebook. In acest moment avem 115 simboluri grafice si intentionam sa mai adaugam alte 50 in perioada imediat urmatoare. In urma reactiilor primite, ne gandim si la o serie de upgrade-uri la Brand Up.

Cred ca ar fi interesant sa poti modifica elementele grafice, sa le poti combina intre ele, sa poti schimba culorile, etc. In felul asta s-ar crea o si mai mare diversitate de logo-uri. In plus, utilizatorii ar putea contribui, evident, in niste limite, cu propriile creatii pe care sa le adauge la numarul de simboluri care pot folosite.

Pentru curiosii care inca n-au indraznit sa-si creeze propria ‘identitate’, am selectat mai jos cateva variante proprii intr-un slideshow.

3 Comments »

  1. Aplicatia nu ar fi fost posibila fara aportul urias al lui Alex Armin Rosu (the code Master), Bogdan Vintila (the graphic guru) si evident celor de la Friends – multumiri eterne inca o data:P

    Comment by Spirifish — February 7, 2011 @ 10:13 am

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionut Oprea, Eugen Huculici. Eugen Huculici said: RT @clickio: RT @elfuldelamare: Despre BrandUp, aplicatia de fb FRIENDS http://bit.ly/ekTlzO via @clickio [...]

    Pingback by Tweets that mention BrandUp, un experiment reusit | Ionut Oprea -- Topsy.com — February 7, 2011 @ 10:49 am

  3. [...] abonata. Primul (si singurul) prezent in lista mea de dimineata era postul de pe clickio.ro, “Brand Up, un experiment de succes“. Din curiozitate, am intrat si eu pe site-ul aplicatiei sa ma joc putin sa vad cum [...]

    Pingback by Brand Up – mai mult o joaca « Siteguru.ro — February 7, 2011 @ 11:59 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu