post In cautarea unui divort, la oferta

April 6th, 2011

Insemnare despre: internet — clickio @ 7:43 am

Urmăresc de ceva vreme site-urile de reduceri de grup, care au apărut la noi ca și ciupercile după ploaie. Un lucru bun pentru industrie în ansamblu, pentru că se pare că reușesc să convingă miile de afaceri locale să folosească internetul, mai ales în variantă locală și nu via giganți ca Google și Facebook.

O problemă încă nerezolvată a acestui model de afacere și a site-urilor care-l adoptă este procentul de consumatori mercenari, promotioniști-concursioniști, pe care ii stimulează, însă e bine că publicul la care ajung nu e format doar din aceștia. Iar ofertele încep să fie din ce în ce mai diversificate, chiar dacă majoritatea sunt din categoria produselor și serviciilor de tip îngrijire personală, sănătate și frumusețe, sau cluburi, baruri și restaurante. În general segmentele cele mai încărcate la nivel local, unde este important să ieși în față cu orice ocazie potrivită.

Mecanismul de bază exploatează două principii: cumpărarea din impuls și răspândirea virală a unei oferte. A doua se întâmplă mai rar la noi, pentru că ofertele care necesită depășirea unui prag mai ridicat de comenzi pentru a fi activate (adevăratul concept de “reduceri de grup”) sunt rare. Însă am descoperit azi o ofertă cu adevărat virală, chiar dacă nu prin mecanismul de vânzare ci prin însuși conținutul ei:

DIVORŢ! Doar 420 RON in loc de 1400 RON pentru un divort la CABINETUL DE AVOCATURA GABRIELA FLORESCU. Spune la revedere persoanei pe care n-o mai iubesti, cu 70% reducere!
topdeals.ro, Bucuresti

Încercam de dimineață să-mi imaginez scenariile de folosire, pre- și post-cumpărare ale acestui ‘cupon’. de reducere. de grup. PE CARE CINEVA DEJA L-A CUMPĂRAT! TREI PERSOANE L-AU CUMPARAT DEJA!

 • Ea: OOOOkay, ce să-mi mai iau în dimineața asta? Hm, la spa am fost, la dentist nu mai vreau, masina n-am, aaaaa, un DIVORT! Clar, clar! Să-l luăm acolo să fie.
 • Tot ea, la telefon cu o prietenă: “Auzi, ții minte că-mi spuneai tu acum două săptămâni că vrei să divorțezi de Costel? Am găsit o ofertă de divorț la reducere, nu vrei să profiți de ea?”
 • Tot ea, de vorbă cu el: “Cornele, vezi ce am în mână? E un cupon de reducere pentru un divorț, valabil până la sfârșitul anului! (n.r. el e valabil până pe 30 aprilie, însă ea dramatizează bazându-se pe faptul că el nu va citi tot) Nu mă fă să-l folosesc, Cornele! Deci, te cumințești?”
 • Tot ea, de vorbă cu altă prietenă:”Băi, ce ghinion am! După ce că n-am rămas cu mare lucru din divorțul ăla, m-a și costat o grămadă, și am văzut acum o ofertă la reducere cu numai 420 RON. Vezi, dacă mai așteptam puțin, plăteam și puțin și poate ieșeam și mai bine!”
 • Tot ea, în gândul ei:”Hm, păcat că e valabil doar până pe 30 aprilie, dacă avea valabilitate câțiva ani îmi luam și eu vreo câteva, așa, să fie acolo, la îndemână, ca o poliță de asigurare…”

Alte scenarii?:)

5 Comments »

 1. Pai si scenariile pentru el unde sunt?! :)

  Comment by Oana — April 7, 2011 @ 9:21 pm

 2. Se pare ca doar femeile sunt interesate de divort in perioada asta :) )

  Comment by Irina — April 8, 2011 @ 11:19 am

 3. pai nu ele sunt interesate de divort in general?:)) glumesc. tb sa precizez, ca sa nu se interpreteze:)

  Comment by clickio — April 8, 2011 @ 12:46 pm

 4. Sunt ingandurata cand vine vorba de divorturi; am prea multe persoane in jur care mi-au spus:
  “n-am crezut ca o sa semneze actul de divort, am zis-o la nervi…”

  Cand am citit articolul, mi-am amintit de niste recente lacrimi si m-am gandit ca poate fi o posibila ultima replica dintr-un scenariu ca cel de mai sus.

  Rasu’-plansu’…

  Comment by Ana — April 8, 2011 @ 3:06 pm

 5. [...] Numai în România – ofertă la divorț. [...]

  Pingback by Linkuri — Marius Sescu — April 8, 2011 @ 8:33 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu