post Referendum ratat: ce preferati, strazi cu panselute sau strazi fara caini?

May 31st, 2011

Insemnare despre: comunicare,internet — clickio @ 6:59 am

Azi dimineata din curtea unei case vechi, in drumul meu spre serviciu, a tasnit un caine care s-a repezit la primul biciclist sa-l latre. Noroc ca nu eram eu in locul lui, insa tot m-a trecut un fior, pentru ca am inca amintiri vii cu astfel de episoade. Dupa el a iesit si o batrana care a ignorat complet ce se intampla. Insa asta mi-a dat doua idei:

1. Discutia asta despre cainii vagabonzi o ducem noi cei care avem problema asta cu asociatiile care lupta pentru drepturile animalelor. Accidental implicate in discutie sunt diverse canale media si politicieni care incearca sa-si atribuie vreun rol.

Cu totul in afara discutiei sunt localnicii batrani care traiesc in lumea lor, hranesc si intretin animalele vagaboande, le cazeaza si le dau drumul in strada in timpul zilei, si toate astea sunt pentru ei lucruri normale. In lipsa solutiei radicale de care vorbeam, a unei legislatii care sa o sprijine in toate directiile si a unei campanii massmedia care sa-i atinga si pe acestia, nu se va schimba nimic.

2. O buna tema de referendum ar fi fost: ce preferati, strazi cu panselute sau strazi fara caini? Forma sau functionalitate? Insa pentru asta ar fi trebuit sa fie un referendum real, nu un joc politic.

4 Comments »

 1. Indiferent de preferintele mele, trebuie tinut minte, cainii isi fac nevoile cu precadere pe spatiul verde si nu cred ca le-ar placea prea mult panselutelor.

  Respectiv politicieni, indiferent cum, ar trebui sa rezolve problema, nu sa se invarte in jurul cozii ;)

  Comment by Armin — May 31, 2011 @ 9:40 am

 2. As prefera strazi fara caini. Mai ales in Bucuresti.

  Comment by Laurentiu Buica — May 31, 2011 @ 11:44 am

 3. Ramane de vazut daca am putea sa ne facem vocea auzita si fara referendum. Solutii?

  Comment by cristian voiculescu — June 14, 2011 @ 10:26 pm

 4. Imi plac discutiile voastre inocente. :) Insa mai trebuie sa cascati ochii sa realizati ce-i in jurul vostru. Dupa modelul mafiotilor (“baronilor”) gunoiului din Milano sau a “baronilor” asfaltului din Bucuresti, s-au inspirat si jupanii care scot bani de pe urma cainilor. La fel cum se scot bani GREI si din gropile din asfalt. Sunt bune an de an, sa fie acolo. Mergeti la “adapostul” din Glina si va veti da seama. S-au cerut 10 MILIOANE de euro pentru niste scanduri si plasa de sarma. Se cer 600 de lei LUNAR (mai mult decat ii revine unui pensionar) pentru “intretinerea” unui caine. Deparazitarea sau hranirea decenta se face doar in mintea parsiva a celor care-au cladit sistemul de tip mafiot. In realitate, sunt stropiti cu furtunul (deparazitare) si li se arunca niste laturi infecte in castroane gaurite, in custi in care sunt si 20 de caini. Banii curg. Si pentru jupanii abili, dar si pt. mafiotii in halate albe, care vand anual 15000-20000 (caci atati oameni sunt muscati lunar, doar in capitala) de doze de vaccin antirabic (2-300€ BUCATA!!!). Asta doar in Bucuresti. Faceti niste calcule, mergeti la adaposturi, vorbiti cu oamenii implicati DIRECT si veti ajunge la o singura concluzie: e o foame disperata si dezgustatoare de bani, prin absolut orice mijloace. Restul, sunt baliverne, pentru ca omul cu ceva decenta si minte sa aiba cat de cat impresia ca cineva intr-adevar se ocupa. In plus, se merge EXTREM de mult pe faptul ca suntem cea mai apatica, mai ignoranta si mai rabdatoare gloata de iobagi docili (probabil dresati bine de comunism) de pe Terra.

  http://b365.realitatea.net/news/20-000-de-maidanezi-ar-trebui-lasati-pe-strada-sa-nu-se-inmulteasca-sobolanii-si-pisicile-spune-seful-aspa/ (no comment, cu asemenea oameni care se ocupa de problema, nu va asteptati sa se rezolve ceva in urmatoarele decenii). Oricum, sper sa prind ziua in care lumea va ceda nervos si se va pune de acord sa-i ia pe sus pe nenorociti.

  Comment by Radu — June 16, 2011 @ 11:36 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment




mulu