post Internetul, patria sfaturilor

September 1st, 2011

Insemnare despre: comunicare,internet — clickio @ 9:09 am

Inainte de bloguri, twitter si facebook existau niste baieti care faceau bani vanzand ghiduri de senzatie. Cum sa faci sa-ti atingi niste dorinte comune: sex, bani, succes, samd.

Sunt sigur ca stiti fenomenul, unele pagini de genul asta au rezistat si ne-au devenimt contemporane, altele au aparut intre timp pentru ca multi altii au incercat sa faca acelasi lucru.

Interesante ca tactici de marketing, prin mesajele care trasau o linie subtire intre persuasiune si ridicol, paginile astea au ramas doar capcane pentru incepatori.

In ultima vreme, observ insa ca toata lumea da sfaturi si toata lumea comenteaza despre datul sfaturilor. E foarte greu sa te tii departe de macar una din astea doua tendinte, si, dupa cum observati citind articolul asta, eu n-am reusit.

Insa as vrea sa impart sfaturile pe care le-am tot vazut in mai multe categorii:

- traduceri ieftine ale tuturor site-urilor aparute pe .com despre social media

- traduceri nu neaparat constiente, ci reformulate, ale acelorasi site-uri si articole

- invataturi din experiente personale, care in functie de complexitatea acestor experiente au un grad mai mare sau mai mic de replicare

- dorinte personale ale autorilor :)

Va imaginati sau stiti si singuri proportiile intre cele trei categorii, nu e nevoie de o statistica.

Cred ca timpul celor care si-l pierd cu primele doua categorii ar fi mai bine investit in experiente care sa faciliteze o mai ampla invatare, insa nu-mi permit sa dau sfaturi nimanui :) .Fiecare invata cum vrea, cum stie, cum poate.  Insa ‘tocitul’ site-urilor internationale de profil nu cred ca va asigura in sine succesul nimanui.

Si mai cred ca oricat de exhibitionisti ne-ar fi facut internetul, procesul de invatare e unul personal si intim. Faptul ca iti iei notite in mod public pe blog nu arata decat ca esti invatacel, nu iti aduce aura de specialist/expert pe care o cauti.

Mi-as dori sa vad mai putine sfaturi, si, cum discutam cu un prieten zilele trecute, mai mult continut. Original, propriu, inovator. Mai multa munca si mai putina vorba. Insa, repet, nu-mi permit sa dau sfaturi nimanui :) .

2 Comments »

 1. “Mai multa munca si mai putina vorba.” True, so true!

  Într-o lume ideală fiecare ar fi expert doar la ceea ce se pricepe cu adevărat și nu am mai avea așa de mult auto-declarați experți. Pentru că trăim totuși în lumea reală trebuie să învățăm să discernem între experții de carton și cei care au pus mâna la muncă, au greșit, au învățat din acele eșecuri și mai au și timpul necesar să explice altora.

  Comment by Eugen — September 1, 2011 @ 9:24 am

 2. nu rea comentez eu la tine pt ca nu am de ce. in general ma uit pe articol in reader si cam atat.
  de data asta comentez. pt ca este una din putinele observatii pertinente gasita pe bloguri de mine.
  da. toata lumea da sfaturi. cum sa ne imbracam, ce sa mancam, cum sa ne purtam… cu sa agati femei/barbati, cum sa iti faci blog, cum sa faci bani cu el..
  dar de la vorba pana la fapta e cale lunga.
  nimic nu inveti mai bine decat experimentand. pe pielea ta :)
  bafta

  Comment by McGogoo — September 4, 2011 @ 11:56 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu