post Cum poți face cumpărături pe site-urile internaționale

November 24th, 2011

Insemnare despre: blogvertising,business,internet — clickio @ 9:09 am

Până de curând nu aveam mare încredere în site-urile și serviciile de forwarding de pachete. Cum majoritatea magazinelor online din US și din alte țări nu permit nici livrarea în România, dar nici folosirea unor carduri internaționale, până acum mă uitam pe respectivele site-uri doar orientativ.

Există de mai mult timp persoane care te pot ajuta să cumperi de pe magazinele respective în baza unui comision, bogus.ro, sau mai nou lansatul delanemti.ro, dar până acum nu am avut o nevoie neapărată de un produs, iar produsele pe care chiar le-aș vrea, le aștept să se ieftinească:)

Săptămâna trecută însă am primit un email de la Paypal (oficial, nu vreo phishinguială) care anunța un parteneriat cu un serviciu numit hopshopgo.com care teoretic ar aduce toate magazinele online din US la picioarele oricărui utilizator Paypal: un serviciu atât de retrimitere a pachetelor, cât și de intermediere a tranzacției prin Paypal. Cu alte cuvinte, dacă magazinul nu livrează în România, îi dai adresa noastră și ți-l trimit ei, iar dacă nu acceptă cardul tău, însă Paypal da, poți plăti prin Paypal și plătesc ei mai departe. Serviciul este susținut de Paypal și este adresat exclusiv utilizatorilor Paypal.

Mi se pare un model interesant, atât pentru Paypal, care scurtcircuitează magazinele online care până în 2012 nu au acceptat Paypal ca metodă măcar alternativă de plată, cât și pentru tendința de globalizare pe care o generează internetul. Iar prin asta pune niște cărbuni la picioarele industriei locale de ecommerce de peste tot, nu doar de la noi.

Paranteză – comentariu de industrie :)

Cred că achiziția Paypal a fost unul din cele mai bune lucruri pe care le-a făcut ebay, pentru că are un potențial imens. La fel cum Skype a revoluționat telefonia internațională (fiind atât un serviciu cross-platform de reducere a costurilor cu convorbirile internaționale, cât și “celălalt telefon din smartphone-ul tău, sau aplicația care face iphone din ipod touch”), și Paypal are ocazia de a revoluționa sistemul bancar, devenind cea mai mare bancă virtuală internațională. Știți că se pregătesc să lanseze carduri Paypal pentru utilizare offline, nu?:)

Din păcate, business-ul ebay fiind altul decât cel al platformelor de comunicare, Skype și-a găsit un loc mai bun la Microsoft (oricum fondatorii Skype le-au cam dat țeapă celor de la ebay, căutați pe Google să vedeți tot istoricul). Eu îl folosesc însă în continuare și sunt extrem de mulțumit cum sunt și de multe alte produse Microsoft :)

Închidem paranteza.

Ați folosit vreodată vreun serviciu internațional de package forwarding / cumpărături online intermediate? Cum și cu ce rezultate?

6 Comments »

 1. Sunt cazuri in care desii accepta plata Paypal au o restrictie ca sa fie contul din SUA.

  Comment by Claudiu — November 24, 2011 @ 9:15 am

 2. Personal nu am folosit, dar stiu pe cativa care da (de pe rolug.ro – forum de lego, care e mult mai ieftin in SUA). Au mers printr-o firma de expeditie internationala. Practic cumpei in america si dai adresa depozitului lor, apoi ei ti-l baga in container (cu toate ale lor) si ajunge … in vreo 2 saptamani, dar ajunge. Costul era pe undeva la 200 Lei (la un pachet destul de mare).

  Comment by Armin — November 24, 2011 @ 2:08 pm

 3. deocamdata nu am folosit, si nici nu cred ca voi folosi in scurt timp

  Comment by BM — November 24, 2011 @ 6:58 pm

 4. Eu mai cumpăr de pe eBay sau de pe Amazon (folosesc tot PayPal), dar sunt numai obiecte mici, care-mi ajung cu poşta. În afara unor trimiteri expediate nerecomandat dispărute direct de la poştă (în ciuda pretenţiilor mele, pentru care mă şi angajez să plătesc taxele aferente), nu am avut probleme.

  Comment by Max Peter — November 24, 2011 @ 9:33 pm

 5. Am gasit chestii despre acest site pe lifehacker si mi-a atras atentia HopShopGo. 50 USD n-ar fi mult doar ca ei taxeaza la `volumetric weight` ceea ce este ciudat. Dracu stie cat te pot incarca :)

  Cand comanzi direct de la shop-urile din US, taxa vamala o platesti din start pe tot ce ai comandat. Baietii astia cu mail forwarding iti pot pune o noua valoare, mai mica.

  Comment by Adrian — April 18, 2012 @ 4:45 pm

 6. Prin bogus.ro ajungi mai ieftin la orice produs decat site ul ala

  Comment by Geore — February 7, 2013 @ 9:26 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu