post Fatalismul epidemic

November 22nd, 2011

Insemnare despre: blogvertising,business,internet — clickio @ 10:21 am

De fiecare data cand apare o initiativa pozitiva, apar si fatalistii. Stiti poezia:“Degeaba, nimic nu mai functioneaza in tara asta, eu m-am saturat/plictisit”,in toate formele ei. Dupa care fatalistii incep sa explice de ce ORICE n-are nici o sansa sa functioneze.

Fatalismul asta e molipsitor si are radacini in realitate. Fiecare are frustrarile lui legate de tara asta, iar unii si le manifesta cu orice ocazie, indiferent daca au sau nu legatura cu subiectul discutat. Uneori e un fatalism repetitiv, banal, de forma celui de mai sus, alteori e o forma mai ascunsa, sub o frustrare mai veche sau o problema curenta.

Si cred ca asta e cea mai mare problema pe care o avem acum, in stilul asta nu o sa mai facem nimic. Pardon, sa nu trec si eu in extrema pe care tocmai o condamn, nu e vorba ca nu o sa mai facem nimic si o sa ne ducem dracului, o sa facem mai putine lucruri decat in lipsa fatalismului asta. Pentru ca unii din cei care vor avea idei bune si vor incerca sa faca un lucru pozitiv, constructiv, nu vor avea stomac pentru tot fatalismul pe care il vor ridica impotriva lor ceilalti.

Altii isi vor antrena stomacul si vor rezista, desi, dincolo de problemele reale din tara asta, care cauzeaza frustarile, vor avea de luptat in continuare si cu fatalismul asta epidemic.

Cu alte cuvinte, suntem deocamdata victima propriului fatalism, de care trebuie sa scapam. Cum, inca nu stiu. Epidemia insa e in floare.

Iar daca suntem la capitolul boli sociale, bine le zice Costin in articolul de azi de pe refresh.ro (Nu e dificil sa deosebesti neghina de grau, insa daca vrei sa vinzi graul…) :


“Insa, pana la urma, te inteleg si pe tine. Nu suntem noi cei mai destepti. Sau toti destepti. Nu suntem noi cei mai frumosi. Nici macar cei mai buni la pat, ori tara cu cele mai frumoase femei din lume dupa cum ni s-a dus vestea. Insa nu am sa inteleg de ce ei trebuie sa cunoasca acest lucru din gura noastra.


Nu va suna putin tamp aceasta sinceritate dusa la extrem? Radem de Elena Udrea ca nu e in stare sa rezolve odata un branding de tara, insa ne dam la gioale unul altuia cu fiecare ocazie si motiv, doar pentru ca putem si pentru ca ne place. Nu mai bine intram putin in piua?


Am impresia cateodata ca suntem intr-o competitie cu romanul de langa noi in a-l face de ras in fata lumii intregi, cum ca el e mai prost decat toti cunoscutii nostri, daca se poate expati, evident. Si cu siguranta hot.”
Continuarea aici…

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu