post Internetul impotriva SOPA: Emotional vs rational

January 18th, 2012

Insemnare despre: internet — clickio @ 11:39 am

Despre SOPA, pentru ca inca nu stie cine e, detalii aici. E o actiune de urmarit pentru ca e un exemplu foarte bun de implicare a companiilor online in oprirea unui dezastru legislativ (vezi infograficul Google care face rezumatul actiunilor de pana acum – PDF – de aici)

Mi s-a parut interesanta comparatia directa dintre cele doua perspective.

Emotional:
Wikipedia against SOPA

Cerebral/rational:
Google Against SOPA

5 Comments »

 1. Dacă tâmpenia asta ajunge să fie aprobată în State, încet-încet se va propaga în toată lumea… :( Şi vor avea de suferit inclusiv cei cinstiţi. Başca, costurile de administrare la operatori şi ISP-uri vor creşte, iar asta se va reflecta în preţul facturilor plătite tot de clienţi.

  Comment by Max Peter — January 18, 2012 @ 12:35 pm

 2. Foarte interesant si cred ca este de urmarit, ei au dat inapoi un pas dar sigur am mai vazut aceasta practica, cand un guvern vrea sa faca o lege, o va face intr-un fel sau altul, sub o forma sau alta. Ideea este asa cum spune si Max Peter, daca legea este aprobata in US, nu va mai fi mult si o va adopta si UE..

  Este de urmarit.

  Comment by jocuri — January 20, 2012 @ 12:34 pm

 3. Cred ca legea a fost deja aprobata astazi. In 24 ianuarie parca trebuia sa treaca prin senat si a fost aprobata. O sa fie nasol.

  Comment by Alex Pop — January 27, 2012 @ 2:18 am

 4. Mai interesanta mi se pare constrcutivisumul din anuntul google,rodschnko si avant garda rusa dau mana cu amenintarea democratiei

  Comment by Catalin M — January 29, 2012 @ 1:47 am

 5. ar fi bine sa luam atitudine cat de repede, ca altfel de mananca ACTA !

  Comment by Carmen — February 1, 2012 @ 2:54 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu