post Despre ACTA, in continuare

February 17th, 2012

Insemnare despre: internet — clickio @ 9:48 am

Mie-mi place sa particip sau sa organizez actiuni care stiu ca au un rost, o finalitate, un scop. Rostul protestului #antiACTA de sambata a fost sa atraga atentia autoritatilor, ceea ce s-a intamplat, luni Presedintele Parlamentului European luand o pozitie critica fata de acest tratat.

Intre timp, s-au mai intamplat cateva evenimente importante:

1. Fara sa fie nevoie de ACTA, institutia care lupta in UK impotriva crimei organizate (SOCA - Serious Organised Crime Agency) a inchis un site  acuzat ca distribuie ilegal muzica.Asta dupa ce, cu catva timp in urma si Megaupload.com a fost inchis.

2. Bulgaria suspenda ratificarea ACTA, alaturandu-se altor tari care au facut-o deja:  Polonia, Latvia si Republica Ceha.

3. “Curtea Europeana de Justitie a stabilit printr-un nou precedent ca ar fi contrara normelor Uniunii Europene ca un judecator poate sa dea un ordin prin care să solicite unui furnizor de servicii de găzduire să filtreze cea mai mare parte a informației găzduite pe serverele sale în scopul identificării fișierelor muzicale care conțin opere muzicale, cinematografice sau audio-vizuale, și ulterior, să blocheze schimbul de fișiere în respectivele cazuri” (text de pe legi-internet.ro, blogul lui Bogdan Manolea)

Ce s-a mai intamplat in Romania?

IAB Romania, asociatia industriei de publicitate online, publica o pozitie oficiala fata de ACTA.

Prim-ministrul Razvan Ungureanu anunta ca va avea un punct de vedere pe aceasta tema.

1 Comment »

  1. un articol bine documentat si sunt de acord ca trebuie sa existe anumite masuri anti-piraterie dar nu trebuie exagerat pentru ca nu este acelasi un jaf de diamante cu descarcarea ilegala a unui album

    Comment by Oglinda de Vest — February 27, 2012 @ 2:25 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu