post Am dat zapada si a fost senzational!

February 15th, 2012

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 1:59 pm

Ieri, 14 februarie, zi sarbatorita in trecut ca Valentine’s Day, 40 de bloggeri au dat din nou un exemplu societatii civile romane, in incercarea de a-o trezi din amorteala, cate putin, cate putin, cu fiecare ocazie.

A durat doua ore. Doua ore din timpul fiecaruia din noi inmultit cu 40 de oameni este cat ar putea munci unul singur in doua saptamani. In doua ore am curatat toate aleile care duc catre intrarea in Spitalul Municipal/Universitar, plus trotuarul de la strada, pe care am largit accesul si am imprastiat sare.

Vreau sa le multumesc inca o data tuturor participantilor. Sunteti 40 de eroi pe care o sa va vada o tara intreaga ca exemplu, si sper sa apara in continuare si altii. La fel, tin sa multumesc Urban SA pentru sprijinul acordat, de la sfaturi la utilaje si chiar si pentru sarea cu care am dat pe trotuar. Nu in ultimul rand, un mare BRAVO pentru Bancpost, care ne-a tinut in forma pana la final cu ceai fierbinte si dulciuri, si evenimentul n-ar fi fost complet fara superpizza de la  PHD Pizza (al caror client fidel eu eram deja, oricum! – se poate verifica in BD :D )

Agentiile care ne-au fost alaturi in actiunea asta au fost GMP PR (multumim Matei Psatta si George Toma) si Ad Brain(multumim Auras). Cu totii am #datzapada de la Spitalul Municipal.

Dupa zicea si Liviu Mihaiu azi in emisiunea in care m-a invitat sa povestesc despre asta(astept sa apara podcastul ca sa va dau si link-ul), solidaritatea este cuvantul cheie. Dupa cum il completam eu, e o notiune pe care n-o inveti la facultate, uneori nici acasa.  E o notiune pe care trebuie s-o invatam altfel, altundeva. Poate chiar pe bloguri. Trebuie sa aratam ca functioneaza si ca uite ce lucruri bune poate aduce.

Reiau motivul pentru care am organizat toata aceasta actiune: Avem nevoie de exemple pozitive in tara asta, trebuie sa le cream, sa le raspandim si sa ii ajutam si pe altii sa se puna in practica. Asa se face dintr-o floare primavara.

Mai jos, celelalte articole si poze despre exemplul de ieri.

Pozele din albumul Bancpost pe Facebook

http://valentinbosioc.com/noi-am-fost-sa-damzapada/

http://www.toane.ro/2012/02/14/amdatzapada-la-municipal/

http://www.hoinaru.ro/2012/02/15/am-fost-sa-damzapada/

http://aurasmihai.ro/2012/02/am-dat-zapada/

http://www.alinagorghiu.ro/2012/02/13/sa-dam-zapada/

http://www.bogdanpater.ro/campaigns/am-fost-sa-damzapada

Ce urmeaza? Pentru ca tot timpul urmeaza ceva. Nu, nu o campanie:) Va invit doar sa luati modelul si sa-l aplicati.  E opensource.

APEL MAI ALES CATRE CEI CARE LOCUIESC/POT AJUNGE  IN SECTORUL 6: Unul din partenerii acestei actiuni, Urban SA, e dispus sa va ajute logistic pentru a face acelasi lucru in sectorul 6. Sigur este si acolo cel putin un spital sau o alta institutie unde e nevoie de deszapezire. Va ajut cum pot, particip in calitate de lopatar, trebuie doar sa mai strangeti si pe altii.

9 Comments »

 1. Mai mergem zilele astea! :)
  P.S.: Am scris si eu – http://www.bogdanpater.ro/campaigns/am-fost-sa-damzapada :p

  Comment by Bogdan Pater — February 15, 2012 @ 2:14 pm

 2. Undeva in sectorul 6?

  Te-am adaugat, merci de atentionare.

  Comment by clickio — February 15, 2012 @ 2:22 pm

 3. [...] multe informații puteți citi la Ionuț, cel care a avut această [...]

  Pingback by Dam zapada? | Radu si Ralu — February 16, 2012 @ 11:36 am

 4. [...] că deja știți de faza cu #damzapada. Adică ne-am adunat 40 de bloggeri, la inițiativa lui Ionuț și a lui Hoinaru, și am curățat căile de acces către Spitalul Municipal. Cu largul sprijin al [...]

  Pingback by Hai să învățăm 2.0 împreună. Sau nu. | Chinezu — February 17, 2012 @ 9:00 am

 5. [...] ce marți seara am fost cu o gașcă mare de bloggeri să dăm zăpada din parcul care face legătura între Spitalul Municipal și stația de metrou/RATB Eroilor, [...]

  Pingback by Pe scurt, despre un copil | Andrei Cismaru — February 18, 2012 @ 11:35 am

 6. [...] #damzapada. Lista celor care au scris pe acest subiect o găsiţi cel mai bine reflectată la Clickio, unde veţi găsi şi linkuri spre pozele de la lopătat. La Auraş veţi găsi fabuloasele filme [...]

  Pingback by Ajutaţi nebunii la dezăpezit provincia | Azilul de sănătoşi — February 18, 2012 @ 12:51 pm

 7. [...] vineri cu unul de la participantii la actiunea de saptamana trecuta, in care am convins 40 de bloggeri sa #damzapada impreuna pe aleile de la intrarea in Spitalul [...]

  Pingback by Contribuie la harta #damzapada - locuri si voluntari | Ionut Oprea — February 20, 2012 @ 9:46 am

 8. [...] Sa faci un bine e terapie curata (tineti minte cand am #datzapada la Municipal asta iarna?). [...]

  Pingback by Fa-ti o favoare si sustine o cauza #varaasta! | Ionut Oprea — July 4, 2012 @ 10:19 am

 9. [...] Noi ne-am strâns în 2012 40 de bloggeri, cu lopețile în mână, și am dat zăpada de pe aleile din fața Spitalului Municipal și am [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Harta #damzapada2014, pentru inceput in Bucuresti — January 31, 2014 @ 10:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu