post Fa-ti o favoare si sustine o cauza #varaasta!

July 4th, 2012

Insemnare despre: blogging,romania perfectibila,social,social media — clickio @ 10:19 am

Sa faci un bine e terapie curata (tineti minte cand am #datzapada la Municipal asta iarna?).

Mai ales daca iti exploatezi si antrenezi abilitatile in felul asta. Asa ca va provoc, in vara asta, sa va alegeti o cauza si sa o sustineti. Ajutati pe cineva. Ajutati mai multi oameni. Indiferent cine sunt. Persoane defavorizate, persoane care au nevoie de ajutor, persoane care au avut mai putin noroc decat ai avut tu, cel care citesti acum randurile astea pe un ecran de PC sau laptop pe care altii nu si-l permit, sau pe un smartphone pe care altii nici nu l-au tinut vreodata in mana.

Nu esti niciodata singurul care face asta. Exista deja ONG-uri cu experienta, renume si o intreaga serie de activitati derulate pana acum. Pe unele le poti ajuta sa obtina finantare, altele iti dau ocazia sa te implici direct, ca voluntar. Exista si voluntari sau grupuri de voluntari care actioneaza independent, si pe care ii poti descoperi pe bloguri de voluntariat sau pe retelele sociale. Sau, daca crezi ca tu poti face un proiect mai bine decat toti cei de mai devreme, fa-l si arata-ne asta. Eventual, da-mi un semn si ma implic si eu, asa cum fac in toate cauzele in care cred ca pot face ceva si merita.

In Bucuresti exista chiar un ONG, care a creat o platforma, De bunăvoie pentru București pe care poti gasi un proiect care ti se potriveste si poti aplica pentru a face voluntariat timp de 3 luni in cadrul ong-ului/proiectului care ti se pare cel mai potrivit pentru abilitatile tale.

Daca iti plac cainii, sustine ONG-urile care creeaza si administreaza adaposturi pentru ei, strangandu-i de pe strazi. Exemplu: Asociatia Robi insa sunt convins ca sunt FOARTE multe altele.

Daca iti plac copiii, sustine ONG-urile care ajuta copiii cu mai putin noroc. De exemplu, UNICEF deruleaza acum o campanie, Copiii invizibili, Un alt lucru interesant pe care l-am aflat cu ocazia asta de la ei e ca au gasit o formula pentru a atrage donatii recurente, lunare, de la cei care isi permit. Daca esti printre ei, poti afla mai multe aici. Daca nu-ti permiti, macar foloseste-ti abilitatile pentru a duce mesajul asta la urechile celor care isi permit.

Cine sunt copiii invizibili?

E vorba de copii care nu pot merge la doctor și la scoală, copii care sunt abuzați, cei care nu au acte de identitate, sunt copii care au la rândul lor copii.
În prezent, in Romania sunt peste 70.000 de copii care trăiesc în grija statului.
Locul copiilor este în familie, dar 1 din 10 copii este în pericol de a fi părăsit.

Bineinteles, sunt mult mai multe cauze si mult mai multe ONG-uri. De exemplu, despre un ONG care are o abordare diferita in problema abandonului gasiti detalii la Simona Tache, ca tot mi l-am amintit cu ocazia asta :) Iar cine vrea sa ajute un caz punctual poate sa-l contacteze pe Groparu.

Si as vrea sa fac o lista de bloggeri care s-au implicat pana acum in cauze, sa ii dam ca exemplu pentru toti ceilalti, asa ca va rog sa-mi completati amintirile si mini-cercetarea in comentarii.

Daca aveti si sugestii de alte ONG-uri care merita mai multa expunere, va astept tot in comentarii.

2 Comments »

  1. Acum ceva timp am vazut un film in care un copil a facut un bine unei persoane, dar i-a spus sa faca si el la randul lui ceva pentru o alta persoana straina si totul s-a transmis mai departe.Imi aduc aminte de filmul acesta de fiecare daca cand ajut pe cineva, dar fara a-i spune “da mai departe”.Ceea ce faceti voi prin aceasta campanie merita sincerele mele felicitari si va doresc multa putere in realizarea ei

    Comment by Lucia — July 10, 2012 @ 11:50 am

  2. nu e sentiment mai placut decat sa stii ca ai fost de folos si ca ai facut o persoana feericita

    Comment by irina — July 19, 2012 @ 9:59 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu