post Ce-am facut sâmbăta asta: am construit două case în cel mai bun proiect de voluntariat al anului

December 10th, 2012

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 8:41 am

Titlul e de Radio Erevan, mulțumesc cui l-a inventat. Nu le-am construit eu, ci doar am contribuit, împreună cu destui alți voluntari, la finisarea lor, într-o  singură zi din cele două luni în care au fost ridicate, luni care se termină pe 20 decembrie, cand familia Cănuță(doi părinți, șase copii, o bunică și o mătușă) se va muta în ele și va avea pentru prima dată apă curentă și electricitate.

Sâmbătă de dimineață și până a dat întunericul am lopătat nisip și prundiș, le-am cărat cu roaba, am izolat pereți la exterior cu polistiren și în timpii morți am pregătit scânduri refolosibile scoțându-le cuiele. A fost suficient efort cât să recuperez mersul pe jos din ultimele două săptămâni, ceea ce s-a potrivit excelent cu dieta mea de final de an.

Se întâmplă atâtea lucruri frumoase în jurul nostru, că aproape putem uita de criză și de alegeri, de paranoia cu sfârșitul lumii (a propos: noi la STANDOUT lucrăm de sfârșitul lumii, dacă vreți să-l petrecem împreună, ne puteți face o vizită, plănuim chiar să ne mai uităm la un film – sugestii? – altele decât “cum mi-am petrecut sfârșitul lumii“, deși e un film frumos)

Urmează campaniile de strâns jucării și alte bucurii pentru copiii la care Moș Crăciun nu vine niciodată sigur, urmează, evident, să #dămzăpada dacă când va ninge mai tare decât acum.

Însă până atunci trebuie să le mulțumesc celor de la Habitat for Humanity, pentru că fac și ne dau ocazia să facem lucruri frumoase în țara asta, lui Alex Tunaru, pentru că s-a gândit să facă punte între ei și bloggerii bine intenționați, precum și tuturor celor care au participat și au arătat că voluntariatul are o șansă și aici, la noi. Si firmei Autonom Rent-a-Car pentru masina Renault Trafic cu care am ajuns la locul faptei bune. (nu stiam ca sunt cea mai mare firma de inchirieri de masini din Romania, cu o acoperire nationala de 36 de centre in 23 orase si un parc auto de peste 1.000 de autoturisme noi.)

Încă mă mai pișcă încheieturile și mușchii, dar mă simt excelent (contribuie 0.0001% și faptul că am ajuns la 81.5kg dar despre asta în alt articol). Sentimentul de a face ceva concret pentru a-ti ajuta aproapele este incredibil. Trebuie să vezi ca să crezi. Dacă vreți să vă simțiți cum mă simt eu acum, promiteți-vă că dacă nu vine sfârșitul lumii veți face mai mult voluntariat. Și pregătiți-vă să vă țineți de cuvânt:)

Revin cu link-uri către celelalte articole ale voluntarilor de sâmbătă, pentru cine vrea să-și facă o imagine mai largă. Hey Joe, are you busy Joe? If not, please send me your links:)

Update2: Dragi bloggeri,

Iata ca va scriu din nou ca sa va multumesc pentru ca ati fost alaturi de noi la Proiectul Big Build 12 – aseara echipa noastra a castigat Premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului in domeniul social la Gala Nationala a Voluntarilor. Este al doilea an consecutiv cand primim acest premiu si speram sa nu intrerupem traditia.  Premiul a fost posibil si datorita sustinerii voastre!

Va multumim inca o data!

Cu drag,

Carmen si echipa Habitat.

 


Carmen Ghia

Update1: despre familia Cănuță (via Habitat for Humanity România şi Asociația ”Ana și Copiii”)

 8 persoane, părinții și cei șase copii, au locuit până în octombrie 2012 într-o cameră construită din pământ, fără electricitate, apă potabilă sau grup sanitar. Mobilierul lor constă în două pături și o sobă improvizată, lumânarea fiind singura lor sursă de lumină pe timpul nopții.

Acum cei 8 membri ai familiie Cănuță vor avea cel puțin 12 daruri minunate, în premieră în viața lor:

1. O casă nouă și frumoasă compusă din bucătărie, dormitoare, living-bucatarie, baie sigură, izolată termic, cu ferestre cu geam termopan;

2. Apă curentă;

3. Electricitate;

4. Apă caldă pentru spalat și WC în casă;

5. Brad de Craciun;

6. Fiecare copil patul lui;

7. Fiecare copil dulapul lui;

8. Fiecare copil biroul lui de studiu;

9. Masă și scaune pentru toți membrii familiei;

10. Aragaz, chiuveta și mobilă de bucatarie;

11. Gard în jurul casei;

12. Voluntari și prieteni care au lucrat la casa lor;

 

 

2 Comments »

  1. [...] iau, concertul l-am ratat pentru că n-am mai fost în stare de nimic sâmbătă seara după ce am construit două case) și să o asculți online sau offline, pe orice dispozitiv. Hello and goodbye iTunes [...]

    Pingback by Ionut Oprea » Tot ce nu știai până acum despre DEEZER — December 11, 2012 @ 2:11 pm

  2. [...] întâmplător, sunt și bloggeri (David, Auraș, Roxana – a povestit aici, Ionuț – a scris și el,  Bogdan, Claudia, Ivo – cont de twitter, Diana Stoleru, Andrei, vă mulțumesc!). [...]

    Pingback by Cel mai frumos Crăciun | tunaru — January 9, 2013 @ 10:08 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu