post Harta #damzapada2014, pentru inceput in Bucuresti

January 31st, 2014

Insemnare despre: internet — clickio @ 10:41 am

Ziua de azi a început cu o veste bună: S-a mai gândit cineva să protesteze împotriva indiferenței și să se apuce să deszăpezească, voluntar, zone încă neatinse, nici de autorități, nici de ceilalți bucureșteni din care unii se mulțumesc doar să se vaite. Doamnelor și domnilor, vi-l prezint pe Iulian! https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

Nu putem să-l lăsăm singur, nu?

Bun. Noi ne-am strâns în 2012 40 de bloggeri, cu lopețile în mână, și am dat zăpada de pe aleile din fața Spitalului Municipal și am curățat de zăpadă și gheață trotuarul din fața spitalului, unde cădeau cam 1-2 pietoni pe minut. Nu am făcut-o decât pentru a da un exemplu, și am avut suportul unor sponsori ca Bancpost și Pizza Hut care ne-au încălzit la final cu un ceai și o pizza. Totul a început cu un articol pe un blog minuscul, cum e al meu, însă a fost amplificat de mult entuziasm din partea tuturor participanților și a celor care au apreciat efortul nostru.

După un 2013 în care n-am avut așa troiene (astea mai lipseau la cat de agitat a fost oricum anul trecut), în 2014 iar ne-au acoperit. Așa că anul ăsta propun să punem în aplicare ideea care ne-a venit la finalul acțiunii din 2012, să facem împreună o hartă a locurilor înzăpezite din Bucuresti care au nevoie de voluntari pentru a le deszăpezi.

Propuneți astfel de locuri în comentarii, și anunțați-vă disponibilitatea. Când îmi ajung la birou și colegii din departamentul tehnic, o să vedem care e cea mai simplă variantă de a conecta cererea de voluntari cu oferta de lopeți ridicate. Și aici primim și apreciem orice idei, propuneri de colaborare și feedback constructiv.

Să incepem deci listele:

Lista locurilor înzăpezite (mi-am permis să încep cu locurile în care Iulian a promis deja că va fi)

1. Vineri, 31 ian: “Pe la 13 o să fiu undeva între Casa Radio și Carrefour Orhideea” https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

2.  Vineri, 31 ian, seara: ”Am mai văzut câteva locuri între Piața C.A. Rosetti și Calea Moșilor care-s bune de făcut mai spre seară.” https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

3. Sâmbătă, 1 februarie ”Propun să începem cu Spitalul Elias sâmbătă dimineață, apoi mergem pe Baba Novac dacă mai putem.”

https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

4. Duminică, 2 februarie -”noi, cei pasionați de muncă continuăm și în zi de sărbătoare – continuăm ce am început sâmbătă.”

https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

5. “Luni mergem pe Matei Voievod.”

https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

6. Se pare ca mai exista o organizatie cu o initiativa similara si care-si cheama lopetile sambata la ora 10 in fata la TNB. Detalii aici:https://www.facebook.com/events/1435566373344323/

Lista voluntarilor dispuși să dea la lopată măcar câteva ore:

1. Ionuț Oprea – clickio.ro, fb.me/ionut.oprea, twitter.com/clickio . Disponibilitate: 3-4 ore în week-endul 1-2 februarie, la fel în weekendul următor dacă va fi nevoie, apoi seara, ocazional, în timpul săptămânii. Lopeți: 2 lopeeți mari, lemn + plastic (nu rîdeți, au ani de #datzăpada în spate și încă mai țin)

2. Iulian Pralea https://www.facebook.com/iuliandeszapezestebucurestiu 

3. Simona Stanescu, lipa-lipa.ro 

4. Eugen Popa, hipnoza.ro 3-4 Ore sambata. In ce zona? Nu stiu, astept oferte! Pot ajunge in zona Unirea – Universitate.

Declar ambele liste deschise și încerc să revin cu update-uri! Haideți cu înscrierea pe liste!

 

3 Comments »

 1. 4. Eugen Popa, http://www.hipnoza.ro
  3-4 Ore sambata. In ce zona? Nu stiu, astept oferte!
  Pot ajunge in zona Unirea – Universitate.

  Comment by Eugen — January 31, 2014 @ 1:58 pm

 2. Eugen, deocamdata s-a anuntat o intalnire mai mare maine, sambata, 1 februarie, la ora 10, la TNB, in dreptul gurii de metrou. Hai acolo si vedem!

  Comment by clickio — January 31, 2014 @ 2:14 pm

 3. Sambata la 10 dimineata suntem la TNB (eu cu domnul meu) si stam cat putem, minim 2 – 3 ore :)

  Comment by Sabina Cornovac — January 31, 2014 @ 10:02 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu