post O altfel de urare pentru un an nou

January 6th, 2014

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 12:05 pm

Din seria lucrurilor utile pe care le poti invata jucand ‘boardgames’ si diverse jocuri pe calculator: sansa e doar un zar multiplicator al eforturilor proprii. Poate sa ti le amplifice sau sa ti le diminueze.  De aceea se zice uneori ca norocul ii prefera pe cei pregatiti.

Si tot de aceea e gresit sa ai asteptari. Pentru ca nu ai niciun control asupra multiplicatorului. Ai insa control asupra a ceea ce faci tu insuti. Nu trebuie sa ai asteptari pentru a fi fericit. Trebuie sa ai planuri si variante.

Iti setezi obiective, nu asteptari, muncesti pentru ele, iar orice obiectiv are recompense pentru cand este atins sau depasit si consecinte pentru varianta cealalta. Si cu cat deinmultitul este mai mare, cu atat inmultitorul sau multiplicatorul, zarul sau sansa, are o importanta mai mica la calcularea rezultatului final. (lasand la o parte minunile si tragediile, capetele de grafic).

In plus, trebuie sa fii pregatit pentru situatiile cele mai probabile si sa te poti adapta la fiecare din ele. Uneori si aici intervine sansa, cateodata tragi cate un loz cu unele din situatiile cele mai improbabile. Pentru astea esti pregatit?

Cam asta este sansa si rolul ei in jocul vietilor noastre. Te cheama la mutare in fiecare secunda si daca astepti sau daca te lasi prada asteptarilor, e ca si cum ai zice pas pentru turul asta de joc. Asteptarile sunt elemente care-ti distrag atentia de la joc.

Asadar, in 2014 sper sa aveti atat o munca placuta si eficace, cu rezultate pe masura, cat si o multiplicare maxima a tuturor eforturilor voastre.

Si pentru ca fac parte din ceea ce nu putem controla, va urez cat mai multe minuni si cat mai putine tragedii, dar sa nu dati vina pe mine daca nu se implineste urarea asta. Pentru cealalta, insa, puteti conta oricand pe mine pentru a-i sarbatori  efectele.

 

5 Comments »

 1. [...] Va uram tuturor un an cat mai bun! Pentru o urare mai detaliata, cititi si : “O altfel de urare pentru un an nou” [...]

  Pingback by Retrospectiva noastra pe 2013 « Blogul agentiei STANDOUT — January 8, 2014 @ 12:17 pm

 2. Urarea ta este originala si nu ca celelalte. Imi place asemanarea dintre sansa si zarul multiplicator.
  Poate ca daca am asocia deciziile si actiunile pe care le vom face in 2014 cu zarul multiplicator, am trece mai usor peste greutati si ne-am bucura mai mult pentru reusite.
  In fond si la urma, viata este in mare parte modul in care percepem fiecare intamplare prin care trecem – cu optimism sau pesimism :)

  Comment by Andreea — January 20, 2014 @ 11:44 am

 3. As zice ca norocul tine cu cei care au curaj. Curaj sa dea cu zarul. In noul an, va urez sa dati cu zarul de cat mai multe ori. Matematic vorbind, o data la X aruncari este sigur ca vei nimeri valoarea castigatoare. Cat e X? Aici e altfel de noroc implicat. Toate cele bune!

  Comment by Alex — January 24, 2014 @ 2:09 pm

 4. [...] La începutul lui 2014 vă uram tuturor pentru anul ăsta “o multiplicare maxima a tuturor eforturilor voastre“. Asta s-a și întâmplat acum. [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Certificate de revolutionar pentru Revolutia Facebook sau o comunitate puternica? Alegeti! — November 20, 2014 @ 10:58 am

 5. [...] Așa să ne ajute șansa pe toți. (despre cum se întâmplă asta exact v-am povestit anul trecut pe vremea asta, în urarea de sezon) [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Despre ‘mai mult’ și ‘mai bine’, ceea ce vă doresc și vouă în 2015 — January 7, 2015 @ 8:51 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu