post Sa speram ca noua schimbare Facebook nu ne va aduce mai mult spam, ca avem destul

February 25th, 2014

Insemnare despre: internet — clickio @ 8:11 am

Dupa ce si-a revendicat pe moment tronul mesageriei instantanee cu WhatsApp, Facebook renunta la a mai incerca sa integreze emailul deocamdata. Deocamdata, pentru ca atata timp cat isi doreste sa devina un sistem de operare al comunicarii online si mobile emailul inca va ramane un element important pentru macar jumatate din populatie.

Pana atunci, ai cont de Facebook? Pregateste-te pentru si mai mult spam aka emailuri nesolicitate pe emailul pe care l-ai asociat contul tau de facebook. Pentru ca numele_profilului_tau@facebook.com, adresa de email creata de Facebook pentru a-ti livra lumea emailuri direct in Facebook Messages, se va inchide si-ti va redirectiona emailurile catre…. sa vedem….aaaaa, chiar adresa de email pe care o ai setata in Facebook ca ‘Primary email address’….

Sa vedem totusi cum va gestiona Facebook schimbarea asta si efectele ei, in fond, daca deschide portile spammerilor, e loc suficient pentru emailuri necitite in batranul cont Yahoo.

Sau poate le pune Gmail automat prin tab-urile dedicate Promotions, Social sau Updates. Oricum, daca tot n-a functionat, si daca tot nu l-a folosit lumea, as fi preferat sa-l inchida decat sa-i prelungeasca agonia.

Vom mai vorbi despre spam aici, pana vom avea si la noi amenzi aplicate si platite pentru asta si pana cand nu va mai fi profitabil sa incalci legea macar in industria asta a noastra.

Poate nu stiai ca si pe tine te afecteaza spamul. Daca traiesti in Romania si primesti salariu sau dividende din publicitatea pe internet, atunci afla ca spamul e problema ta proprie si personala. Primesti mai putini bani pentru ca unii inca isi permit sa culeaga sau sa cumpere la kilogram adrese de email si sa trimita emailuri nesolicitate in loc sa apeleze la canalele de comunicare legale si legitime care iti platesc tie salariul sau dividendele.

PS: Sa ne aducem zambetul pe fata cu un exemplu de logica de spammer in 2014: “Dati-mi, va rog, un replay, ca sa ma asigur ca ati primit oferta si ca nu s-a ratacit pe drum.” Isn’t that cute?

 

1 Comment »

  1. Daca Facebook-ul va mai schimba multe lucruri la design si uzabilitate, ma tem ca vor fi foarte multi cei care vor abandona aceasta retea de socializare mediocra! :D

    Comment by ilyn — March 9, 2014 @ 8:23 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu