post Căutăm părinți și nu numai, cu idei pentru viitor!

June 18th, 2014

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 2:40 pm

Suntem din ce în ce mai mulți cei care încercăm prin eforturi concrete să facem lumea din jurul nostru un loc mai bun. Evident, mai sunt mereu și unii care vor pufni instant după ce au citit propoziția de mai sus. Religia nepăsării are încă mulți adepți și probabil nu-i vom putea converti niciodată pe toți.

Eu mă implic din egoism. Îmi place. Nu ai ocazia să înțelegi ce înseamnă “un loc mai bun” decât prin soluțiile, mai mici sau mai mari, pe care ai ocazia să le găsești și să le implementezi. Și nimic nu-mi place mai mult decât să creez sau să dezvolt soluții. Iar acțiunile și activitățile la care pui umărul pot să-ți facă o plăcută cunoștință cu mulți oameni care gândesc la fel.

Cea mai recentă chemare la soluții în loc de arme aparține companiei Philips, care a creat un site pe care invită la prezentat, dezbătut și răspândit soluții și idei care ar putea schimba în bine viața copiilor din România: www.ideideviitor.ro . Miza acestuia este un buget total de 100.000 euro pentru implementarea a trei dintre cele mai bune idei pe care le vor adăuga utilizatorii pe site.

De data asta, eu nu am (încă) soluții, deși alți utilizatori au înscris deja câteva. Asta pentru că toate cele trei direcții pe care proiectul își propune să găsească idei pentru a le implementa îmi sunt (deocamdată,da?) relativ străine: Perioada de sarcină, Start sănătos în viață și Recreere prin lumină (tot din perspectiva creșterii copiilor). Cei care au trecut deja prin astfel de experiențe știu mult mai bine problemele cu care s-au confruntat și unde ar fi avut cele mai mari nevoi de ajutor.

De aceea împreună cu ceilalți bloggeri care au scris despre asta, am pornit, la invitația Philips, în căutarea părinților cu experiență, și, implicit, și idei de viitor.

Pentru a avea șanse maxime de a fi alese, ideile pe care vă invit să le înscrieți pe www.ideideviitor.ro  trebuie să fie noi, creative, fezabile, și, evident să-şi propună să schimbe în bine viaţă copiilor din România. Va conta, presupun, și eficiența, adică posibilitatea de a crea cea mai mare, cea mai de efect schimbare, cu resursele relativ limitate. O sută de mii de euro poate părea mult, dar dacă-l împarți la trei proiecte și încerci să le mai dai și o dimensiune națională, nu mai sunt atât de mulți.

Chiar dacă nu pot fi eu însumi o sursă pentru ideile de viitor pe care le vom auzi în perioada următoare, promit să particip cu același entuziasm și la dezbaterile în jurul ideilor care se vor strânge pe site-ul creat de Philips. Din nou, pentru că e un lucru care îmi place.

În ecosistemul ideilor bune și al implicării personale e loc pentru mult mai multe roluri în afara celor care generează idei. Un rol important îl au și cei care întrețin discuția pentru a crea un mediu propice atragerii și facilitarii de idei bune, precum si transformarii lor in idei din ce în ce mai bune și apoi în ideile cele mai bune.

Și un astfel de rol îl poți avea și tu, dacă știi părinți cu experiență, și, implicit, și idei de viitor pentru copiii din Romania, sau alte persoane care ar putea contribui cu idei similare, invită-i să le povestească pe site-ul Ideideviitor.ro. Sau dacă ești unul din ei, ai înțeles ce ai de făcut.

 

 

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu