post Nu pumni în gură, dar niște găleți cu apă rece primiți la USR și în restul țării? Doar pentru trezire.

September 14th, 2017

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 9:37 am

Prolog

USR este un intrus în politica locală și națională, este piciorul nostru în ușa Parlamentului și al Primăriilor și Consiliilor Locale, pe care partidele tradiționale și vechii politicieni îl sapă cu orice ocazie.

De aceea, USR merită sprijinit în lupta asta cu partidele vechi, pentru că singurul mod de a repune țara asta pe picioare este să înlocuim vechii politicieni, incompetenți și impostori puși pe căpătuială cu unii care vor și pot să gestioneze țara asta fără să vrea s-o fure. În continuare nu știm dacă USR sunt cei mai cei dintre cei care vor și pot, însă avem nevoie de ei ca o primă etapă a unui concurs care să ni-i arate pe cât mai mulți dintre cei care vor și pot, să putem alege dintre ei până la momentul în care punem ștampila pe unii din ei.

Mie mi s-a părut normal să le lăsăm un timp de acomodare, că nu e lucru ușor să te trezești oaie singuratică în bârlogul lupilor. Dar a cam expirat timpul, sună de intrare, e timpul să întrebăm 100 de USRiști despre ce facem mai departe.

Actul I

Aseară Mihai Goțiu, senator USR în Parlamentul României, a primit un pumn în gură de la un nene apropiat PSD-ului, cu contracte cu statul pe PJ și fost purtător de cuvânt în guvernul Ponta UPDATE: și “cadru asociat la SNSPA”. Și nu m-a mirat atât gestul de golan, cât faptul că pe Goțiu l-a mirat. Și la fel i-a mirat și pe mulți din cei care au ieșit pe Facebook aseară să comenteze cu vecinii de “wall/newsfeed”.

La fel cum se miră toți în jurul meu “Vai, ai văzut că ministrul Educației nu știe să se exprime?” sau că ”Pfoaaai, noul ministru al Economiei, al 4-lea în 8 luni, n-are nicio treabă cu economia” Oameni buni, verificați-vă așteptările, făceți-le revizia, ITP-ul, că nu știu de ce aveți vreo așteptare pozitivă cu ăștia la putere. Știți, vă spun din experiență, uneori nu-ți ies lucrurile nici când vrei și poți, darmite atunci când nici nu poți, dar nici nu vrei? Ăștia NICI NU POT și NICI NU VOR !!! Singurul obiectiv al celor aflați la putere, la vârful instituțiilor de vârf și al celorlalte este umplerea propriilor buzunare și ale apropiaților, întru eterna propagare a sistemului corupt pe care se simt stăpâni.

De aceea cred că primul pas necesar este o trezire brutală și generală la realitate. Fraților, suntem într-o etapă de “damage control” în care trebuie doar să punem presiune pe ei, să le exploatăm greșelile și slăbiciunile și să ne pregătim pentru pasul următor, pentru meciul următor pentru că în cel de acum vom face în cazul cel mai bun o remiză tristă. Ne irosim energia mirându-ne cât sunt de proști, hoți, nesimțiți, etc, în loc să ne pregătim pentru meciul următor în care chiar avem șansa să câștigăm ceva: mai multe locuri în Parlament, Primării, Consilii Locale și Județene pentru oameni buni, capabili, care vor și care pot.

Pentru asta, tot ce avem nevoie este acel concurs permanent care să ni-i arate pe cât mai mulți dintre cei care vor și pot, să putem alege dintre ei până la momentul în care punem ștampila pe unii din ei.

Actul II

Vreau să comentez puțin declarația de azi a lui Mihai Goțiu, dată în urma incidentului de aseară. Cred că putem considera fumată gluma cu dormitul în parlament, când au râs de el politicienii vechi ca la grădiniță, dar cred că e necesară o altfel de trezire, la realitate, și în cazul dânsului, ca și în cazul întregului USR, dealtfel.

“„Dacă m-a durut cu adevărat ceva azi noapte a fost mărturisirea medicului de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan”, care m-a consultat, că se gândește serios să plece din România.”

Da, corect, asta se întâmplă peste tot în jur, în ritm acccelerat. Pleacă OAMENI BUNI! Hello! Trezireaaaaa! Semnal de alarmăăăăăă!!!
Fiecare om bun care pleacă e un vot pierdut de voi și câștigat de ei. Ce faceți VOI, USR, CONCRET, ÎNCEPÂND DE AZI pentru a opri asta?

”Cu buza spartă de un fost purtător al Guvernului nu aveam argumente pentru a-l face să se răzgândească. Și nici nu cred că aș fi fost credibil în acel moment.”

Ba da, puteai fi credibil, fiind SINCER: AVEȚI DREPTATE, E O PROBLEMĂ URIAȘĂ, PSD+PNL O IGNORĂ PENTRU CĂ AU IMPRESIA CĂ ÎI AVANTAJEAZĂ, IAR NOI NU ȘTIM CE SĂ FACEM. AJUTOR!

”Voi face însă tot ce ține de mine (și sunt convins că același lucru îl vor face și colegii mei din USR) să schimb (și să schimbăm) lucrurile în țara asta. “

Nu, nu faceți. Nu mai faceți promisiuni deșarte, pentru că la noi nu merg astea pur aspiraționale, le-au demontat 50 de ani de comunism pe față și 27 de ani de democrație cu aceiași politicieni și alții creați după chipul și asemănarea lor. V-au bătut mii de oameni buni la ușă anul ăsta și le-ați trântit ușa-n nas. Vă arată toată lumea cu degetul pentru asta. Nu fiți mincinoși ca politicienii ăștia mârșavi, că-s mai buni ca voi la asta, ca și la bătaie.

“Cu sprijinul colegilor mei și, mai ales, cu sprijinul vostru, vom reuși. Avalanșa mesajelor de solidaritate mi-a demonstrat că nu suntem deloc puțini! Nu voi ceda în fața niciunei amenințări ori intimidări verbale sau fizice.”

Care sprijin? Ăla pe care îl ignorați?

”Nici „forța” lui Mirela Palada, și nici măcar toată forța reunită a tuturor huliganilor și penalilor din politica românească nu se pot compara cu cea pe care mi-ați transmis-o în lungile ore ale acestei nopți și dimineți. Vă mulțumesc!”, a adăugat senatorul USR.”

Degeaba ai susținători dacă îi ignori, USR. NU ÎI MAI IGNORA, FII ONEST ȘI DESCHIS, cere-le ajutorul, că încă mai avem mulți oameni buni în țară. ÎNCĂ. ÎNCĂ…

Iar noi, restul, trebuie să ne trezim în număr cât mai mare. Ăsta e gândul meu în fiecare dimineață, eu cu asta mă trezesc, cu gândul la marea trezire. Și recunosc că în acest moment NU AM NICIO IDEE CUM NAIBA SĂ FACEM asta. Idei?

1 Comment »

  1. Ai ce sa faci? Sunt de parere ca mai bine nu mai bagi nimic in seama si mergi mai departe.

    Comment by radu marian — April 3, 2018 @ 3:15 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu