post Testul de democrație – rubricile #fărăpenali și #10august

August 7th, 2018

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 9:39 am

Trecerea de la comunism la democrație nu se întâmplă automat, e nevoie de o schimbare de paradigmă, de la “să mi/ni se dea” la “hai să facem”, de la “statul-inamic, care a naționalizat proprietățile și pe care ne putem răzbuna doar furând înapoi șurub cu șurub” la “statul suntem noi, prin impozitele pe care le plătim și prin implicarea noastră civică și politică”.

Revoluția din 1989 nu ne-a adus automat democrația, ci doar o șansă la democrație. Pe care cei maturi la vremea respectivă au înțeles-o cum au putut. Le-a fost ușor comuniștilor deghizați în ‘partide democratice’ să-i alunge din țară pe cei care au înțeles prea mult, prea repede despre ce ar trebui să însemne democrația și să-i mintă pe suficienți din cei rămași.

De atunci și până acum ne luptăm cu aceiași comuniști mincinoși, dintre care între timp majoritatea au furat ei de la noi tot ce au putut. Și singurul mod în care putem să instalăm cu adevărat democrația este să scăpăm de ei, sau să îi facem minoritari, pentru că ei nu vor urmări niciodată altceva decât interesul propriu. Oricât de bune ar fi instituțiile, în mâinile unor infractori ele vor fi ori neutralizate, ori întoarse împotriva noastră.

Politica și implicarea civică nu sunt despre idealuri individuale, că de astea avem cu toții și dacă le detaliem ajungem la 20 de milioane de variante, ci despre idealuri comune și despre cum ne putem uni in fața unui dusman comun. Sigur, mereu există o variantă posibil mai bună decât cea actuală, însă doar dacă cei care o vor pun umărul și muncesc la ea.

Anul viitor se vor împlini 30 de ani de la Revoluție, 30 de ani de test permanent al democrației, 30 de ani de luptă cu comuniștii. Cei dinaintea noastră le-au ținut piept cum au putut. Ceea ce trăim azi se putea întâmpla și înainte de noi. Ce putem face noi mai bine ca ei e să înțelegem că lupta cu comuniștii e una permanentă, nu doar o dată la patru ani, și că trebuie să ne unim forțele împotriva lor cu fiecare ocazie pe care o avem.

De aceea, azi, mâine, și în celelalte 12 zile care au mai rămas, trebuie să strângem cât mai multe semnături în campania #fărăpenali. Mai e nevoie de 56.450 de semnături din 14 județe pentru atingerea numărului minim, și în același timp, cu cât sunt mai multe, cu atât e mai bine.

Sper să reușim și să ne spălăm rușinea ca prima inițiativă cetățenească de modificare a Constituției României să fi fost pentru definirea primitivă a familiei ca fiind dintr-un bărbat și o femeie.

Ce ai de făcut?

1. Verifică dacă toți prietenii, toată familia, toți colegii au semnat pentru inițiativa asta și invită-i pe cei care nu au făcut-o. Descarcă formularele de pe www.fărăpenali.ro și folosește-le, apoi adu-le voluntarilor din campanie sau cere un curier pentru a le ridica (detalii pe site)

2. Dacă ai orice instrument media la îndemână pentru a populariza inițiativa, sau ai acces la persoane de decizie pe care le poți convinge, mai ales în județele în care e nevoie, folosește-l. Contactează echipa www.fărăpenali.ro – sunt o sursă inepuizabilă de conținut tematic.

Ce fac eu?

De semnat, evident că am semnat, am convins și restul familiei, am dus lista, mai am altele în lucru.

Iar de azi pănă vineri, voi fi la Universitate, la fântână, alături de alți colegi de industrie, bloggeri, vloggeri, între orele  17-20(dacă n-aș avea joburi și copii mici, aș sta și mai mult), pentru a ajuta la strângerea de semnături. Dacă aveți drum pe-acolo, ne vedem pentru o strângere de mână, o vorbă și o semnătură sau mai multe. Dacă nu, ne vedem oricum pe 10 august în Piața Victoriei pentru un nou test de democrație.

2 Comments »

  1. Foarte frumos, cu totii ar trebui sa semnam lista. Romania merita conducatori corecti.

    Comment by Valentin — August 20, 2018 @ 3:14 pm

  2. Sper sa iesim cu bine din calvarul asta curand… Nu vreau sa stiu ce este in capul tuturor ce voteaza cu acest partid..

    Comment by Andrei — August 24, 2018 @ 5:00 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu