post Cum îți poți face cu Revolut cont Youtube Premium în România împotriva voinței Google

September 8th, 2018

Insemnare despre: internet — clickio @ 1:16 pm

Deja văd din ce în ce mai mulți oameni din ce în ce mai deranjați de reclamele care îți întrerup brutal experiența online, nu-s singurul, nici primul și nici ultimul. Și locul în care sunt cele mai enervante este Youtube, unde se întrerupe clipul pe care îl urmăreai ca să-ți arate o reclamă pe care nu o poți anula (deja celebrele ‘unskippable ads’)

Încercările curente ale Google și Facebook de a face push pe cele mai intruzive formate mi se par o încercare disperată de a le mulge la maximum, cu orice risc, până când vor fi interzise complet, prin legi sau prin activități de autoreglementare ale industriei. Așa cum au fost de exemplu cele cu sunet pornit automat, implicit, încâ din 2007 (chiar și în România, cel puțin pe site-urile companiilor membre IAB)

Nu am dorit să îmi instalez adblocker, am vrut o soluție legală și corectă. Mă deranjează că Google oferă selectiv, discriminatoriu, posibilitatea de a plăti pentru a nu fi întrerupt de reclame. Nici elvețienii nu au scăpat de discriminarea geografică de la Google, nici ei n-au cum să scape la urmărit clipuri video neîntrerupți.

Așa că weekendul ăsta mi-am propus să încerc să-mi fac cont Youtube Premium.

Mie mi-a luat 30 de minute, pentru că am încercat mai multe variante, însă soluția finală nu ia mai mult de 2-3 minute, maxim 5, în 3 pași, cu bold mai jos.

Prima variantă la care m-am gândit a fost via VPN.

Am încercat să îmi fac întâi un cont separat, de test, n-a funcționat pentru că Google dorea să-mi trimită pentru activare un SMS pe un nr care să nu mai fi fost folosit pe alte conturi Google. Am încercat prin servicii de primire de SMS, n-a funcționat nici așa, că acelea au fost la rândul lor folosite de prea multe ori pe Google.

Așa că am luat un cont existent. Am intrat pe Youtube din Olanda/Netherlands prin VPN-ul TunnelBear, care are 500 mb/luna gratuit, si am activat pe el opțiunea Youtube Premium, cu 3 luni gratuite și cu 12 euro/lună începând din decembrie.

După activare, logo-ul Youtube NL a devenit Premium NL, si avantajele premium s-au pastrat si dupa deconectarea la VPN și accesarea din România.

Mai e un lucru important: Ca să fie geolimitarea maximă, activarea contului premium cere datele unui card sau cont Paypal, care trebuie să fie emis în țara pentru care îți faci cont, însă funcționează și cu cardul Revolut. Altfel primesti mesajul asta sau unul similar:

Așadar, 3 pași simpli:

1. Card Revolut sau card bancar din țara în care vrei să-ți activezi YT Premium
2. VPN care îți permite selectarea acelei țări pentru IP spoofing
3. Activează Youtube Premium :)

Pe urmă te poți deconecta de la VPN si bucura de avantajele contului Premium. Eu am de gând să îl păstrez permanent, cel puțin pe calculatoarele de-acasă, chiar și pe bază de abonament și am să las doar la birou contul gratuit, pe care să pot urmări în continuare evoluția industriei.

2 Comments »

  1. Merge pentru mine!
    Multumesc pentru sfat

    Comment by RalucaR — September 19, 2018 @ 10:12 am

  2. Multumesc mult pentru informatie!! Functioneaza.

    Comment by Andrei — September 19, 2018 @ 5:40 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu